27 червня 2024, 10:30, Садівництво

Сезон лохини відкритого ґрунту стартував із вищих цін, ніж торік

На ринку з’явилися перші партії лохини відкритого ґрунту місцевого виробництва. Сезон розпочався в середньому на тиждень раніше, ніж торік, при цьому ціни також дещо вищі, ніж на початку минулого сезону. Про це повідомляє EastFruit.

Сьогодні пропозиція лохини місцевого виробництва на ринку дуже обмежена. Водночас попит на досить високому рівні. Перші партії лохини наразі надходять у продаж за ціною 200-350 грн/кг.

Масовіше лохина з українських господарств почне надходити в продаж вже на початку липня.

При цьому, на сьогодні ціна на лохину в Україні вже в середньому на 18% вища, ніж на початку сезону 2023 року. Таку цінову різницю виробники пояснюють скороченням валового збору лохини в країні внаслідок несприятливих погодних умов у період дозрівання цієї ягоди.

На думку директора КП «Добробут Захід» Миколи Гришука, ціни на лохину можуть впасти за 2-3 тижні, оскільки фермери лише почали збирати ранні сорти.

«Зараз на полях лише почали збирати ранні сорти лохини. Тепер лохина на ринку коштує близько 300 грн за кг. Але ще не всі почали збір ягоди. Тому варто очікувати зниження ціни вже за 2-3 тижні», — розповів фермер.

Він зауважив, що цього року через ранні приморозки багато господарств, що вирощують лохину у східних регіонах, постраждали. Втім, на заході урожайність вдалося вберегти.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.