Реклама

Поточного сезону планових врожаїв овочів очікувати не варто — експерт

25 липня 2024 56 0
Поточного сезону планових врожаїв овочів очікувати не варто — експерт

Поточний рік був досить нестандартним для фермерів та сільгоспкультур через погодні умови.

Про це розповів Сергій Вдовенко, керівник напрямку овочівництва BTU Biotech company для  Zemliak.com.

«У сезоні-2024 маємо не зовсім типові погодні умови на всій території України. Високі температури, а також перепади нічних температур нині надзвичайно сприяють активному поширенню і хвороб, і шкідників на багатьох культурах. Наприклад, на гарбузових та пасльонових культурах уже активно фіксують пероноспороз, фузаріоз, борошнисту росу. Також є суттєві активності трипсів та кліщів на плантаціях», — зазначив він.

Ще на початку травня багато господарств висадили розсаду овочевих та баштанних культур, наприклад, томатів, огірків, кавунів тощо. Згодом було суттєве зниження температур і багато рослин, яких не встигли чи не змогли захистити господарі, від цього дуже постраждали. 

«А вже влітку маємо критично високі температури, спеку, яка чергується з опадами — грозами, зливами, градом. Подекуди зливові дощі просто вимивали рослини… На жаль, господарі та фермери через такі несприятливі умови уже втратили значну частину врожаю раннього дозрівання. На черзі — проблеми із поширенням шкідників та хвороб. Отож, у цьому сезоні планових врожаїв овочів очікувати вже не варто», — додав Сергій Вдовенко.

Наразі овочівники скаржаться на трипсів, кліщів, фітофтороз, пероноспороз та інших шкідників і хвороби.

Зазвичай, фермери, обираючи препарати для захисту культур, зосереджуються між хімічними та біологічними засобами.

У BTU Biotech company є кілька ключових і призначених для боротьби зі шкідниками та хворобами біопрепаратів — АКТОВЕРМ® КЕ 1,8% та АКТОВЕРМ ФОРМУЛА®, БІТОКСИБАЦИЛІН-БТУ-р®, ФІТОЦИД-р® та ФІТОХЕЛП®.

«В основі цих препаратів — бактерії та інші складові, що здатні ефективно боротися із трипсами, кліщами та збудниками різних хвороб на різних культурах. Водночас наголошу, що ці засоби є нешкідливими для самих рослин та людини завдяки своєму складу й не викликають у них якихось негативних реакцій», — підсумував Сергій Вдовенко.

Читайте також: Збільшити прибутки в овочівництві можна завдяки консервуванню

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама