Реклама

Збільшити прибутки в овочівництві можна завдяки консервуванню

24 липня 2024 46 0
Збільшити прибутки в овочівництві можна завдяки консервуванню
pixabay

Овочі та фрукти в сирому вигляді мають багато переваг, однак є один суттєвий недолік — нетривалий термін зберігання і, відповідно, непривабливий товарний вигляд.

Зберегти багато корисних речовин, гарний вигляд, а також продовжити період реалізації допоможе один із видів глибокої переробки — консервація плодоовочевої продукції. 

Про це розповів засновник та директор «Першого органічного розсадника» Андрій Калиняк в матеріалі «Як створити бізнес на консервації овочів та фруктів» на Zemliak.com.

Нині найбільшою популярністю з-поміж консервованої агропродукції користуються: томати, перець, гриби, квасоля, огірки, горошок, кукурудза та баклажани. Також споживачі цінують аджику, овочеву ікру та інші види закусок.

Споживання консервованих овочів в Україні водночас змінюється. Знижується попит на традиційні рецептури з використанням оцту та цукру, натомість активно розвивається сегмент солінь і крафтове виробництво: унікальні рецептури, незвичні смаки, особливі соуси — те, що не є масмаркетом, виробляється у невеликій кількості.

Бізнес на переробці овочів, фруктів, ягід може мати кілька сценаріїв: 

  • відкриття нового напрямку на підприємстві, що займається вирощуванням сировини (овочів, фруктів, ягід); 
  • створення переробного підприємства із власною/давальницькою сировиною.

Тож консервація і продаж уже переробленої плодоовочевої продукції може мати хороші перспективи бізнесу в Україні найближчим часом. А власний консервний цех або завод — це досить вигідний бізнес на селі чи в місті, серед переваг якого недорога сировина та невелика собівартість виробництва, а також можливість завантажувати в гарячий сезон виробничі потужності на 100%.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама