Реклама

Україна заборонила ввіз з Румунії овець та кіз

7 серпня 2024 55 0
Україна заборонила ввіз з Румунії овець та кіз

Держпродспоживслужба посилила ветеринарно-санітарні заходи на кордоні, з причин реєстрації випадків захворювання овець та кіз на небезпечну вірусну хворобу — чуму дрібних жуйних в Румунії

Так, за повідомленням відомства, Україна ввела заборону на ввезення з Румунії тварин, сприятливих до чуми дрібних жуйних, репродуктивного матеріалу від них, необроблених та оброблених продуктів крові від сприятливих видів тварин, сирого молока та молочних продуктів призначених для споживання людиною. 

Наразі в Одеській, Чернівецькій, Івано-Франківській та Закарпатській областях вживаються заходи обліку наявного поголів’я овець та кіз та його клінічного стану, створено групи термінового реагування, посилено контроль за транспортуванням, проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота.  

Для запобігання поширенню вірусу, особливу увагу приділено заходам дезінфекції транспортних засобів у пунктах пропуску з Румунією. 

Окрім того, на пунктах пропусках встановлені інформаційні пам'ятки, що необроблені продукти тваринного походження (молоко, сири тощо) можуть бути переносником небезпечних збудників, які викликають інфекційні захворювання у тварин.

Також у відомстві звернули увагу, що одним із факторів передачі вірусу можуть бути харчові продукти, які переміщуються громадянами через державний кордон для власного споживання. 

Читайте також: Україна зможе постачати м'ясо птиці механічного обвалювання до Боснії і Герцеговини

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама