Розмір орендної плати за землю збільшено

1 липня 2015 44 0
Розмір орендної плати за землю збільшено
Latifundist.comРозмір орендної плати за землю збільшено

Верховна Рада України ухвалила законопроект №2640, який встановлює орендну плату за земельні ділянки державної та комунальної власності на рівні більше 12% нормативної грошової оцінки в разі вибору орендаря допомогою земельних торгів. Про це свідчить інформація, опублікована на сайті парламенту.

За ухвалення законопроекту проголосували 247 депутатів. Як повідомляє прес-служба народного депутата Олега Кулініча, цим проектом виправляється помилка, яка стала результатом поспішного голосування за Закон «Про запобігання фінансової катастрофи ...».

«З таким порядком прийняття законів потрібно закінчувати. Кожна наша помилка — це великі проблеми на місцях. Я спілкувався з місцевими радами, які проводять земельні аукціони. Зараз вони змушені порушувати закон. Орендна плата на аукціоні іноді перевищує передбачену Податковим кодексом, на те й аукціон », — говорить нардеп.

Він уточнив, що мова йде про підвищення мінімальної оренди за землі державної та комунальної власності до 3% нормативної грошової оцінки.

«У селах люди сьогодні не можуть собі дозволити орендувати сіножаті, пасовища, адже мінімальна оренда на них виросла в 30 разів… Це все треба виправляти і негайно. У нас вже зареєстровані проекти з цього питання і прошу керівництво Верховної Ради також їх невідкладно розглянути », — додав він.

Виконано за допомогою Disqus