Кооперативи захистять інтереси фермерів — Павленко

27 квітня 2016 64 0
Першочергову увагу треба приділити малому та середньому фермерству
kyrulo.proxy.shПершочергову увагу треба приділити малому та середньому фермерству

Першочергову увагу треба приділити малому та середньому фермерству, про це у своєму блозі видання «Сегодня» написав екс-міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

За його словами, дрібні та середні товаровиробники найбільше потребують підтримки з боку держави. Тим паче, що саме вони формують економічні передумови розвитку сільських громад: у структурі валової продукції сільського господарства 53% займає середній та дрібний товаровиробник. З них 45% – це особисті селянські господарства і 8% – фермери.

«Як бачите, підтримка середніх та дрібних виробників недарма вважається необхідною складовою відродження села та розвитку сільської місцевості. Особливої уваги заслуговує ініціатива створення сільськогосподарських кооперативів. Навіщо вони потрібні, спитаєте ви? У першу чергу, кооперативи забезпечують захист інтересів сільгоспвиробників», — зазначив він.

Наприклад, за його словами, у відносинах із молокопереробними заводами, котрі часто занижують ціни на сировину. По-друге, кооперативні об’єднання дозволяють селянам залучати кредитні кошти, купувати сучасне обладнання та, що вкрай важливо, виходити на ринок без посередників. Саме тому я вважаю, що за кооперативами – майбутнє агросектору України.

Виконано за допомогою Disqus