Фінансовий стан держпідприємств Мінагропроду покращився — експерт

29 квітня 2016 87 0
Фінансові результати держпідприємств Мінагрополітики за 2015 р. значно покращились
agropolit.comФінансові результати держпідприємств Мінагрополітики за 2015 р. значно покращились

Держпідприємства зі сфери управління Мінагропроду у 2015 р. значно покращили свої фінансові результати, повідомив експерт Фонду розвитку українського села, екс-керівник групи фінансових аналітиків Мінагропроду Юрій Тарасенко, пише Аgropolit.com.

За його словами, такий висновок випливає з аналізу річної фінансової звітності цих ДП.

«Позитивних результатів вдалося досягти завдяки зміні підходів до управлянні ДП, запроваджених екс-міністром аграрної політики та продовольства Олексієм Павленком. Так за 2015 р. фінансову звітність надали 84 аграрних ДП. Разом з тим, не надали звітність 372 підприємства, у тому числі: 77 установ; 35 ДП, що розташовані у зоні проведення АТО та на тимчасово окупованій території АР Крим та 11 держпідприємств, які Мінагропрод у минулому році передав до Фонду державного майна України для подальшої приватизації», — повідомив він.

Юрій Тарасенко сказав, що згідно з наданими звітами за 2015 р. великі та малі державні підприємства отримали: чистий дохід у розмірі 3,9 млрд грн (минулого року цей показник був – 3,6 млрд грн). Найбільша питома вага припадає на ДП «Укрспирт», а саме 48%, що склало 1, 86 млрд грн; чистий прибуток у розмірі 69 млн грн. А у 2014 р. підприємства отримали збиток у розмірі 587 млн грн.

«Прибуток отримали 40 підприємств. Найбільшу питому вагу у формуванні прибуткової діяльності підприємств займають: ПАТ «Аграрний фонд» — 329 млн грн; ДП «Артемсiль» — 99, 7 млн грн; ДП «Науково-дослідний, виробничий агрокомбiнат «Пуща-Водиця» — 44, 3 млн грн», — зазначив експерт.

Виконано за допомогою Disqus