Мінагропрод покращує законодавство для роботи кооперативів

2 липня 2015 58 0
Мінагропрод покращує законодавство для роботи кооперативів
FacebookМінагропрод покращує законодавство для роботи кооперативів

Для покращення діяльності сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, створених дрібними виробниками сільськогосподарської продукції Міністерство аграрної політики і продовольства удосконалює законодавчу базу. Про це написав на своїй сторінці у Facebook міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко.

На розгляді ВРУ проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо вдосконалення оподаткування ПДВ сільгосппродукції, яка виробляється фізичними особами – виробниками сільськогосподарської продукції та особистими селянськими господарствами і реалізується через сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи)».

«Ми доопрацьовували і підготовляли його до першого читання спільно з профільним Комітетом Верховної Ради. Також ми звернулися до парламенту щодо підтримку проекту. У зв’язку з прийняттям у 2014 р. змін до Податкового кодексу України сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи втратили статус неприбуткових організацій. Для врегулювання цього питання розроблено проект Закону щодо повернення сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам статусу неприбуткових організацій», — розповідає міністр.

Також Мінагропрод опрацьовує питання ввезення техніки та обладнання для сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та сімейних фермерських господарств без сплати ПДВ. Опрацьовуємо відповідний проект Закону.

Виконано за допомогою Disqus