Процес оренди землі повинен буди прозорим — Рутицька

3 липня 2015 70 0
Процес оренди землі повинен буди прозорим — Рутицька
Latifundist.comПроцес оренди землі повинен буди прозорим — Рутицька

Удосконалення ринку оренди землі, стимулювання відкритої і прозорої оренди державних і земель територіальних громад та вдосконалення кадастрово-реєстраційної системи, це є головною метою проекту «Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні», повідомила заступник міністра аграрної політики і продовольства України з питань євроінтеграції Владислава Рутицька, повідомляє прес-служба міністерства.

«Для нас важливе завдання – створення повноцінного ринку земель сільськогосподарського призначення, дерегуляція обороту прав на земельні ділянки, стале землекористування та консолідація землекористування», — сказала вона.

Під час засідання Керівний комітет розглянув результати діяльності Проекту за березень-червень 2015 р., окрім того було затверджено план діяльності на найближчі півроку.

«Керівництвом проекту проведено низку круглих столів, за результатами яких направлено рекомендації до Мінагропроду, Мінюсту та ГеоКадастру. Було також проведено засідання Робочої групи проекту. Ми отримали відповідну інформацію від Державної судової адміністрації, Державного агентства водних ресурсів та Держстату. Нині чекаємо на інші дані, зокрема, щодо зборів податків в окремих районах, наявного стану земельного ринку в Україні», — зазначив керівник проекту Деніс Нізалов.

В той же час заступник міністра додала, що керівництво проекту має вдосконалити та розвинути систему кадастру та реєстрацію речових прав на нерухоме майно

Керівним комітетом вирішено підготувати рекомендації та підтримувати впровадження першочергових заходів земельної реформи в пілотних районах, розробити рекомендацій щодо переліку обмежень та інших характеристик ринку продажу землі сільськогосподарського призначення та послідовності впровадження ринку. Окрім того, заплановано проведення низки круглих столів та навчальних заходів.

Виконано за допомогою Disqus