9 серпня 2016, 15:40, Україна

Польща і Литва допоможуть створити Платіжне агенство в Україні

Сьогодні було підписано трьохсторонній Меморандум про співпрацю між Українським державним фондом підтримки фермерських господарств (Укрдержфонд), Національним платіжним агентством при Міністерстві сільського господарства Литовської Республіки та Польським агентством з реструктуризації і модернізації сільського господарства, повідомляє Аgropolit.com.

Зокрема, генеральний директор Укрдержфонду Іван Слободяник зазначив, що Меморандум є символічним підтвердженням європейських колег надавати консультаційну допомогу при реорганізації Фонду.

Читати по темі: Фермери підтримують концепцію реформування Укрдержфонду підтримки фермерських господарств

«Такий шлях пройшли і Польське платіжне агентство і Литовське. Вони найбільш близькі за структурою… сільського господарства. Ми вважаємо, що це є найбільш прийнятною для нас моделлю функціонування нашої організації», — повідомив він.

У свою чергу директор Національного платіжного агентства при Міністерстві сільського господарства Литовської Республіки Ерікас Беронтас відмітив, що це буде стратегічна взаємодія відповідно до норм ЄС.

«Ми готові поділитися ноу-хау, які маємо у своїй роботі, оскільки теж проходили цей шлях. Також готові надати консультативну допомогу у експертизі законодавства та необхідної документації при створенні такої організації», — підкреслив він.

Заступник президента Агентства з реструктуризації і модернізації сільського господарства Ярослав Сершхульскі повідомив, що Польська платіжна агенція має великий досвід — понад 20 років роботи у сфері розвитку сільських територій, особливо в умовах членства у ЄС.

«Ми оперуємо біля €50 млрд щорічно і обслуговуємо 1,3 млн клієнтів. Ми маємо чудових спеціалістів, які можуть надати допомогу в усіх необхідних складових створення платіжного агентства», — сказав він.