7 жовтня 2016, 09:28, Овочі

На Львівщині будують тепличний комплекс із вирощування салатів

У м. Буську (Львівська область) йде будівництво нового тепличного комплексу з вирощування салатів ТзОВ «Галіція Грінері», який зводять за кошти інвесторів з Нідерландів, пише прес-служба Львівської облдержадміністрації.

До нового тепличного комплексу вже проклали газопровід, тривають роботи із проведення електроенергії та монтування каркасу теплиці. Будівництво цієї теплиці площею у 4800 м2 планують завершити вже у листопаді. Відкриття нової секції збільшить виробничі потужності, значно розширить асортимент продукції, також створить нові робочі місця.

Читати по темі: Нідерланди інвестують €600 тис. у тепличний комплекс на Львівщині

«За словами керівників підприємства, розширення асортименту дасть можливість збільшити обсяги продажів, збільшить кількість клієнтів та робочих місць. Додаткові продажі дадуть можливість збільшити надходження податків до місцевого бюджету. Окрім того, вже плануються будівництва ще однієї, третьої теплиці. У ній вирощуватимуть овочі, зокрема помідори та огірки», — йдеться у повідомленні.

Довідково:

ТзОВ «Галіція Грінері» – молоде підприємство з 100% іноземними інвестиціями. Середня заробітна плата становить – 4,4 тис. грн. Колектив молодий і середній вік персоналу становить 30 років.

У 2015 р. завершено будівництво площею 8000 м2. Площа теплиці 4 тис. кв м, вирощується листовий салат різних видів за технологією сухої гідропоніки. Протягом року на цій площі вирощують до 1 млн головок салату. ТзОВ «Галіція Грінері» єдине підприємство в Україні, яке вирощує салат за такою технологію.Кількість клієнтів компанії збільшується, сьогодні це 60 постійних клієнтів, серед яких – торговельні мережі і клієнти сегменту HoReCa (готелі, ресторани, кафе).

За останній рік підприємство «Галіція Грінері» перерахувало до місцевого бюджету 775 тис. грн податків і зборів.