Українські ягоди і мед мають великий потенціал на японському ринку

21 листопада 2016 111 0
Японія зацікавлена в українській продукції
wittyfeed.comЯпонія зацікавлена в українській продукції

Великий потенціал на японському ринку мають українські свіжі та перероблені органічні та нішеві продукти, як наприклад ягоди або мед.

Про це було зазначено у рамках зустрічі заступника міністра аграрної політики та продовольства Ольги Трофімцевої та заступника міністра економіки Наталії Микольської з віце-міністром сільського господарства, лісництва та рибальства Японії Кацуо Якуро, пише Мінагропрод.

Основними темами зустрічі було розширення торговельно-економічних відносин між двома країнами, в тому числі за рахунок перероблених продуктів, таких як сокові концентрати, м’ясні напівфабрикати, томатна паста тощо.

«Пан Якуро запросив українських виробників продуктів харчування, зацікавлених у виході на японський ринок, відвідати найбільшу профільну виставку FOODEX у березні 2017 р. та показати свою продукцію потенційним японським покупцям», — йдеться у повідомленні.

Ольга Трофімцева наголосила в ході перемовин з японськім колегою на необхідності більш тісної співпраці профільних міністерств у розвитку інвестиційних проектів, в тому числі з залученням Японського агентства міжнародного співробітництва JICA та запропонувала організувати бізнес-місію для представників японських компаній, зацікавлених не лише в торговельній, але й в інвестиційній співпраці з українськими фірмами, наступного року з метою встановлення прямих бізнес-контактів.

«Інвестиції в логістику, інфраструктурні об’єкти, зрошення, переробку та лабораторії контролю якості, розвиток smart farming та машини та обладнання для малих фермерів є серед пріоритетних інвестиційних напрямків в аграрний сектор України», — підсумувала посадовець.

Виконано за допомогою Disqus