Держава отримає 5-6 млрд грн від детінізації спиртової галузі — Кутовий

14 грудня 2016 69 0
Тарас Кутовий, міністр аграрної політики та продовольства України
kurkul.comТарас Кутовий, міністр аграрної політики та продовольства України

Держава отримає приблизно 5-6 млрд грн від детінізації спиртової галузі.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, пише прес-служба Мінагропроду.

«За 4 місяці відбулася колосальна детінізація, а це в грошах для держави відповідає приблизно 5-6 млрд грн на рік, якщо ця ситуація стабілізується», – сказав міністр.

Зокрема, Тарас Кутовий зазначив, що всього за 4 місяці кількість працюючих заводів корпорації була збільшена з 12 до 20. Разом з тим, заводи, на яких здійснювався випуск контрафактного спирту, були зупинені.

«Обсяг «білого», і фактично продаж компанією «білого» спирту зріс з 320 тис. дал – вдвічі. А по прогнозу на цей місяць – до 1 млн дал. В грошах – це додатково 6 млн л спирту. І сьогодні при вартості на вторинному ринку приблизно у 40 грн це додатково 250 млн грн, які перейшли з чорної частини ринку у білу частину ринку» — повідомив Тарас Кутовий.

Щодо мітингу міністр зазначив, на зареєстрована офіційна заява до правоохоронних органів від профспілок ДП «Укрспирт», що вони ніякого відношення до цієї акції не мають.

«Шлях реформ – дуже складний шлях. І поламати мене флеш-мобами буде дуже важко, а точніше – неможливо», — відповів Тарас Кутовий.

У свою чергу прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що звернеться до СБУ, МВС, податкової служби з дорученням перевірити всі операції щодо тіньових прибутків ДП «Укрспирт».

Виконано за допомогою Disqus