8 лютого 2017, 13:09, Молоко

На Херсонщині за допомогою грантів створено чотири сільгоспобслуговуючі кооперативи

Протягом минулого року на Херсонщині була завершена реалізація проектів міжнародної технічної допомоги на загальну суму понад $200 тис., пише BlackSeaNews.

Про повідомляється у відділі підготовки і супроводу грантових проектів Херсонської ОДА.

«Наприклад, були завершені такі довготривалі проекти, як проект USAID «Агроінвест в Україні», проект Уряду Турецької Республіки «Підвищення сільськогосподарського виробництва та розвитку сільських територій», реалізовано мікропроекти в рамках проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», — розповіла керівник відділу Олена Якуба.

Спеціалістка також повідомила, що за допомогою міжнародних донорів за останні 2 роки вдалося створити чотири сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів в Горностаївському (СОК «Горизонт — 2015» і СОК «Каїр»), Чаплинському (СОК «Перлина Григорівки») і Скадовському (СОК «Марфушка») районах. Кожен кооператив отримав по $25 тис. на придбання обладнання і підвищення кваліфікації.

Читати по темі: На Херсонщині за три роки відкрилось 25 сімейних молочних ферм

«Крім цього, завдяки іноземним донорам вдалося відновити майже 20 кілометрів зрошувальних систем в 5 господарствах і 8 кілометрів питного водопроводу в Високопільському районі. Створити 3 водогосподарські кооперативи і організувати 25 сімейних молочних ферм», — додала Олена Якуба.