Фермери представили вимоги до представників влади

15 лютого 2017 134 0
Іван Томич, президент Асоціації фермерів та землевласників України
kurkul.comІван Томич, президент Асоціації фермерів та землевласників України

Під час прес-конференції, щодо підбиття підсумків загальнодержавного селянського страйку, голова АФЗУ Іван Томич представив план заходів щодо врегулювання земельних відносин в Україні, який висуває «Всеукраїнський Комітет захисту рідної землі» до представників влади.

Так, зокрема члени комітету звертаються до Верховної Ради України й просять прийняти низку законів: про оренду землі, про режим земель санітарних зон та інші, а також зняти з розгляду законопроекти про емфітевзис №410 та проект закону про обіг земель сільськогосподарського призначення №55 35.

Також від парламенту аграрії вимагають більше підтримки сімейних фермерських господарств, як основу формування фермерського устрою на селі і розвитку сільської мережі України.

У зверненні до Кабміну члени комітету вимагають разом із органами влади вжити всіх заходів для усунення рейдерства, забезпечити виконання раніше прийнятих законів у сфері відносин, розробки державної програми щодо розвитку сімейних ферм та інших.

Також, «Всеукраїнський комітет захисту рідної землі» висунув вимоги й до Президента України — призначити референдум щодо продажу земель сільськогосподарського призначення, й до проведення цього референдума не підписувати закон про ринок земель та забезпечити виконання конституційних прав громадян на власність у взаємодії з правоохоронними органами на місцях.

Більш детальну інформацію дивіться на фото документа.

Під документом підписались керівники громадських об'єднань та асоціацій що входять до «Всеукраїнського комітету захисту землі».

Андрій Губін, Анна Погребна, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus