У Лондоні театрали поставили спектакль для овець, свиней і кіз

27 березня 2017 73 0
Британці показали спектакль для свійських тварин
theguardian.comБританці показали спектакль для свійських тварин

Креативна студія Fevered Sleep створила в Лондоні театральну постановку під назвою Sheep Pig Goat («Вівця, Свиня, Коза»), пише The Guardian.

Проект Sheep Pig Goat передбачає низку зустрічей людей-акторів і тварин у якості глядачів. За словами творців, постановка є свого роду дослідженням, наскільки відрізняється думка людей про тварин від їхнього реального стану.

Тварини не будуть «грати якісь ролі», а навпаки — візьмуть на себе роль спостерігача на своїх умовах. Зустрічі проходитимуть у спеціально обладнаних місцях, щоб уникнути стресу у тварин.

Тривалість участі овець, свиней і кіз у постановці будуть суворо контролювати — жодну тварину не триматимуть у якості глядача більше, ніж 40 хв. Після завершення проекту вони повернуться з їхніми власниками на свою ферму в Уельсі.

Студія запрошує до участі в таких постановках усіх охочих, щоб обговорити можливість співпереживання і зв'язку між різними видами.

Організатори пояснюють, що зупинили свій вибір на вівцях, свинях і козах для свого експерименту не просто так. Цих тварин вирощують на фермах, а їхнє м'ясо й молоко люди споживають у їжу. Тож задача театральної постановки полягає в тому, щоб показати величезне протиріччя у сприйнятті різних видів одне одним.

Катя Капустіна, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus