Карантин через АЧС діє в 13 областях України

15 квітня 2017 190 0
В Україні оголошено карантин через АЧС у 23 населених пунктах
porady.pp.uaВ Україні оголошено карантин через АЧС у 23 населених пунктах

Всього в Україні через АЧС оголошено карантин у 23 населених пунктах, 13 областей України. Найбільше неблагополучних районів зафіксовано у Донецькій (4) і Запорізькій (3) областях, повідомляє УНІАН.

«Станом на 10 квітня карантин продовжує діяти у 23 неблагополучних пунктах по АЧС», ― йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби.

В місцях, де був оголошений карантин вводяться обмежувальні заходи, блокується переміщення свиней та продуктів тваринництва, вилучають тварин, проводиться дезінфекція.

Карантин в населеному пункті оголошується на 40 днів. Якщо за це йчас ветеринари не виявлять нові спалахи захворювання, такий населений пункт вважається оздоровленим.

З початку 2017 р. спеціалісти вилучили та знищили більше 4, 8 тис. тварин.

В Держпродспоживслужбі повідомили, що однією з основних причин розповсюдження вірусу АЧС є відсутність дієвого контролю при внутрішньодержавному переміщенню тварин та продуктів тваринництва. Також розповсюдженню захворювання сприяє торгівля тваринами та продукцією тваринного походження на стихійних ринках. Подвірний забій свиней та реалізація свинини, нехтування елементарними заходами біобезпеки в особистих підсобних господарствах та дрібних підприємствах є ще однією причиною розповсюдження АЧС.

Враховуючи динаміку розповсюдження захворювання, у 2017 р. варто очікувати до 200 випадків захворювання. З початку цього року в Україні зареєстровано 64 спалахи АЧС, проти 91 випадку за весь 2016 р.

Виконано за допомогою Disqus