Яблуні та груші переживуть квітневі морози — експерт

24 квітня 2017 572 0
Яблуні та груші, поширені в наших широтах ще не прокинулись, тому повинні пережити зниження температури
foto.uaЯблуні та груші, поширені в наших широтах ще не прокинулись, тому повинні пережити зниження температури

Експерт розповів, що буде з урожаєм фруктів після морозів. Мороз та снігопад, які вирували в кількох областях України, неодмінно відобразиться на урожаї фруктів. Проте, на яблуні та груші мороз не вплине, повідомляє robinzon.tv.

Доцент кафедри ботаніки і екології рослин ХНУ ім. В.Н. Каразіна Юрій Гамуля, розповів, що урожайність зменшується навіть від незначних весняних заморозків, а у нас було суттєві зниження температури.

Юрій Гамуля розповів, що яблуні та груші, поширені в наших широтах ще не прокинулись, тому повинні пережити зниження температури. Також є надія на врожай ягід — смородини, агрусу, малини. Врожаю абрикос, швидше за все не буде — дерева зацвіли якраз перед негодою.

«Абрикоси — це теплолюбиві дерева і в стані спокою в нашій зоні вони витримують 25 — 28 градусів морозу без особливого клопоту. Якщо морозні зими, то обмерзають. Коли вже починають вегетувати, дуже різко знижується морозостійкість. Тому може бути і обмерзання, і різні інші проблеми, пов’язані з захворюванням, які можуть проявитися», — пояснює експерт.

Виконано за допомогою Disqus