У Канаді «виправдали» гліфосат

11 травня 2017 152 0
Вплив гліфосату в побуті також не викликає стурбованості за умови правильного дотримання інструкції
pixabay.comВплив гліфосату в побуті також не викликає стурбованості за умови правильного дотримання інструкції

Канадське агентство PMRA (The Canadian Pest Management Regulatory Agency) підтвердило право на постійну реєстрацію гербіциду гліфосату з додатковими заходами з метою зниження ризиків для здоров'я людини і навколишнього середовища, пише сайт «Agrow».

«Схоже, що екологічні активісти, які виступали за повну заборону гербіциду гліфосат, програли свою партію, принаймні у Канаді», — ідеться в повідомленні.

Канадське агентство PMRA, що відповідає за регулювання шкідливих речовин, розглянуло претензії екологічного руху Avaaz до гліфосату, і зробив висновки, що препарат не є генотоксичним і навряд чи є канцерогенним, про що так часто говорять екоактивісти.

Вплив гліфосату в побуті також не викликає стурбованості за умови, що інструкції на етикетці правильно дотримуються. Негативного впливу на навколишнє середовище при правильному застосуванні також не очікується.

У квітні 2019 р. агентство PMRA вимагатиме від виробників, щоб всі комерційні етикетки пестицидів, що містять гліфосат, включали докладну інструкцію із зазначенням правил розпилення та запобіжних заходів проти зменшення потенційного стікання гліфосату після обробки у водойми.

Виконано за допомогою Disqus