На Тернопільщині свиноферма відшкодує збитки за забруднення атмосфери

29 травня 2017 154 0
Складну екологічну ситуацію у Збаражі вирішують на обласному рівні
pixabay.comСкладну екологічну ситуацію у Збаражі вирішують на обласному рівні

У Збаражі Тернопільської області ТОВ «Поділля», що займається розведенням свиней, уже тривалий час працює з порушенням вимог природоохоронного законодавства і систематично не виконує вимогу Державної екологічної інспекції у Тернопільській області отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, повідомили на сайті Тернопільської ОДА.

Після отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря ТОВ «Поділля» будуть нараховані та пред’явлені збитки за весь період здійснення викидів без дозволу.

В обласній адміністрації очікують, що діяльність підприємства згідно з нормами природоохоронного законодавства та виконання заходів, передбачених дозволом, допоможе врегулювати складну екологічну ситуацію в районі і зніме соціальну напругу в районному центрі.

Адже в Збаражі місцеві жителі уже тривалий час потерпають від наслідків діяльності цього господарства.Як повідомили в Тернопільській ОДА, раніше в травні поточного року Держекоінспекція провела позапланову перевірку господарства.

Інспекцією також проведені вимірювання вмісту забруднюючих речовин в атмосферу на двох організованих джерелах викиду, результати яких передані Управлінню екології та природних ресурсів Тернопільської обласної державної адміністрації для врахування при розгляді матеріалів дозволу на викиди ТОВ «Поділля».

У результаті керівника підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 188-5 КУпАП і повторно видано припис щодо отримання дозволу на викиди з терміном виконання до 15.07.2017 р.

Виконано за допомогою Disqus