Чи чекати на кадрові зміни в Мінагропроді?

13 серпня 2015 92 0
Чи чекати на кадрові зміни в Мінагропроді?
Volynpost.comЧи чекати на кадрові зміни в Мінагропроді?

На сьогодні немає об'єктивних причин для кадрових ротацій в Міністерстві аграрної політики та продовольства України. Про це заявив співзасновник Фонду інновацій та розвитку Грузії Георгій Вашадзе, коментуючи анонсоване прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком переформатування складу уряду, пише Latifundist.com.

«Якщо оцінювати з точки зору ефективності, Мінагропрод і сам міністр Олексій Павленко досить серйозно виділяються, в першу чергу великою кількістю нововведень, ідей і напрямів, які реально почали просуватися. Починаючи з дерегуляції: скасовані кілька ліцензій та багато дозвільних документів, які вже не потрібно видавати. Найшвидша і ефективна робота з приватизації йде саме у сфері АПК, вже помітні деякі результати», — сказав Георгій Вашадзе.

Крім того, на думку експерта, Мінагропрод є одним з найактивніших щодо виявлення правопорушень та боротьби з корупцією. За дорученням міністра, на відомчих держпідприємствах стартували аудити, до правоохоронних органів передано більше 160 звернень, за деякими вже ведеться розслідування.

При цьому Мінагропрод найбільш активно проводить відкриті конкурси за призначенням директорів держпідприємств. Кожен громадянин України може брати участь у цьому процесі, а також спостерігати за ним.

«Я думаю, що якщо не буде ніяких політично мотивованих інтересів, міністр Олексій Павленко залишиться на посаді і продовжить свою роботу. Це потрібно галузі, тому що сьогодні є чітке бачення, як потрібно працювати і що потрібно зробити для аграрної сфери», — сказав Георгій Вашадзе.

Також додав, що таке бачення повинне реалізовуватися. Зміна міністрів через те, що це комусь подобається чи не подобається, не дасть ніякого результату громадянам. У країні зараз існує багато інших проблемних напрямів.

Виконано за допомогою Disqus