Дерегуляція може знизити якість продукції — Павленко

14 серпня 2015 59 0
Олексій Павленко, міністр аграрної політики та продовольства України
Кurkul.comОлексій Павленко, міністр аграрної політики та продовольства України

Умовою розвитку власного бізнесу підприємців є дерегуляція – істотне зменшення втручання держави у приватний сектор, так вважає міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, пише «Лівий берег».

За словами посадовця, надмірна зарегульованість аграрної галузі – пережиток радянського минулого, коли перш ніж розпочати власну справу, чи оформити оренду земельної ділянки необхідно було пройти десять кіл бюрократичного пекла і зібрати кілька стосів необхідних паперів.

«Наразі дерегуляція аграрного сектору України йде повним ходом. Спрощено до 50% регулюючих процедур в галузі. У цілому скасовано понад 14 дозвільних документів, ветеринарних свідоцтв та сертифікатів якості, 6 ліцензій, запроваджено понад 50 інших змін до законодавства в аграрній сфері», — зазначає міністр.

Посадовець зауважив, що вже зараз створено умови для економії суб’єктами ринку до 5 млрд грн.

«Півроку дії цих нововведень – і ми вийшли за рекордний за роки незалежності показник експорту – 34,8 млн т зернових. Але, відмінивши усі існуючі ліцензії і сертифікати ми, таким чином, повністю розв’язали руки сільгоспвиробникам, і можемо втратити нашу основну перевагу – високу якість продукції», — упевнений Олексій Павленко.

Також він додав, що попереду ще — ряд важливих змін у агросекторі. Головне – впроваджувати їх помірковано, не нашкодивши ні бізнесу, ні кінцевому результату – продукції, з якою Україна виходить на міжнародні ринки.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою