Тваринництво, ягідництво та садівництво — аграрії Рівненщини визначилися з тенденціями

2 листопада 2017 139 0
Сад
Kurkul.comСад

Аграрії Рівненської області роблять ставки на розвиток тваринництва, ягідництва та садівництва. Про це розповів заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

Під урожай цього року аграрії відвели 563 тис. га, що на 19 тис. більше ніж торік.

«Нам вдалося переламати багаторічну тенденцію, коли поля довго не оброблялися. Нині невикористаними залишаються близько 40 тис. га, які знаходяться в основному у зоні Полісся. Якщо порівняти, то чотири роки тому не використовувалось близько 80 тис. га ріллі», — розповів Ігор Тимошенко.

Стабільно розвивається тваринницька галузь. Так, з початку року збільшилося виробництво м’яса, молока та яєць. На думку посадовця, таких результатів вдалося досягти завдяки залученню у розвиток тваринництва державних коштів.

«Торік сільгоспвиробники використали 9,4 млн грн на розвиток галузі. Крім того, аграрії отримали майже 8 мільйонів гривень для компенсації відсотків за залученими кредитами», — розповів заступник голови ОДА.

Водночас на Рівненщині набирає темпів розвиток ягідництва та садівництва. На сьогодні дрібні товаровиробники чотирьох районів активно садять ягідники, малину, смородину. Гарним прикладом сприяння розвитку ягідництва є Острозький район, де діє відповідна районна програма та виділено 50 тис. грн для часткової компенсації посадки ягідників.

Ігор Тимошенко наголосив, що важливим завданням керівників районів та міст — максимальне сприяння місцевим виробникам, залучення інвестора для розвитку аграрного сектора, ефективне використання сільгоспугідь.

 

Виконано за допомогою Disqus