Баштанський сирзавод не може відновити діяльність через нестачу сировини

5 грудня 2023 254 0
Баштанський сирзавод
nikvestiБаштанський сирзавод

Для відновлення роботи Баштанського сирзаводу на Миколаївщині, який значно постраждав під час інтенсивних бойових дій у регіоні, бракує сировини. Про це розповів голова Баштанської РВА Владислав Дмитрів, пише Укрінформ.

«Баштанський сирзавод до війни був найбільшим платником податків Баштанського району. Але під час інтенсивних бойових дій на Миколаївщині і неодноразового влучання у підприємство російських ракет його обладнання було вивезено в інший регіон. Наразі там він частково працює, але про його повернення поки що мова не йде. Одна з причин — для налагодження інтенсивного виробництва йому бракує сировини», — сказав Владислав Дмитрів.

За його словами, сьогодні, щоб завод виходив на мінімальну рентабельність, йому потрібно 100 тонн молока на добу. А у зв'язку з тим, що навколишні населені пункти сильно постраждали від обстрілів та бойових дій, забезпечити таку кількість сировини зараз неможливо, адже різко зменшилося поголів’я великої рогатої худоби.

Щоб його відновити, потрібно розв'язати три проблеми: державна допомога на вирощування молодняка, забезпечення кормовою базою та зміна цінової політики на закупівлю молока. 

До слова, Баштанський сирзавод входить до складу групи компаній «Молочний альянс». Продукція заводу відома під торговою маркою «Славія».

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus