Польща не заборонятиме транзит українського збіжжя

3 квітня 2024 115 0
Польща не заборонятиме транзит українського збіжжя
Kurkul.com

Міністерство сільського господарства Польщі не зверталося із заявою до українського уряду щодо призупинення транзиту української агропродукції через територію країни. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства сільського господарства і сільського розвитку Польщі. 

У відомстві зазначили, що Польща зберігає ембарго на ввезення з України зернових, кукурудзи, ріпаку, соняшника, борошна, висівок, шроту та макухи.

«У зв’язку з тим, що українська сторона заявила про мінімальне обмеження транзиту її сільгосппродукції через Польщу з квітня по червень цього року, МінАПК не зверталося із заявою про призупинення транзиту української сільгосппродукції через Польщу», — повідомили у Міністерстві.

Нагадаємо, 28 березня у Польщі відбулись перемовини аграрних міністерств України та Польщі. Під час яких, зокрема, було обговорено ситуацію з транзитом української агропродукції.

За результатами перемовин голова УКАБ Олег Хоменко розповів, що Польща безкомпромісно налаштована на повну зупинку транзиту.

Водночас консультант із зовнішньоекономічної діяльності «Вілії» Володимир Божок пояснив, що без українського транзитного зерна надлишкові потужності в Польщі простоюватимуть.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus