Позиція Польщі щодо транзиту української продукції: повний стоп з 1 квітня

29 березня 2024 165 0
Позиція Польщі щодо транзиту української продукції: повний стоп з 1 квітня
Kurkul.com

Вчора, 28 березня, у Польщі відбулись перемовини аграрних міністерств України та Польщі. Під час яких, зокрема, було обговорено ситуацію з транзитом української агропродукції. Про це розповів голова УКАБу Олег Хоменко в інтерв'ю Latifundist.com.

Олег Хоменко зазначив, що під час переговорів була мова, що є певний обсяг законтрактованого ще з минулого року зерна, і його треба транзитом перевезти через Польщу. Там все пораховано в тоннах, в контрактах, хто везе, які компанії. Проте далі, за його словами, буде повний стоп.

«Позиція повного стопу транзиту української продукції. Тобто з 1 квітня все, заборона транзиту. Безкомпромісно і безальтернативно. При цьому вдаються до шантажу, що можуть заблокувати прикордонний рух навіть для пасажирських перевезень. Ось такі заяви звучали на перемовинах», — пояснив голова УКАБу.

Він також пояснив, що фішка в тому, що польська сторона не оперує жодною інформацією.

«У них немає статистики, немає прогнозів, даних про залишки… В них взагалі нічого немає! Це просто з голови якісь політичні заяви. Навіть у перемовинах вони не оперують цифрами в обсягах, в споживанні, в транзиті, в імпорті. Цього немає! Просто повторюють політичні заяви, і все те, що ми постійно чуємо. І в основному це все Колодзейчак транслює. Я зрозумів, що він «хороводить» тими, хто організував блокування. Він відповідальний за організацію всіх тих асоціацій довкола себе. Словом, він там — головний «заводіла», — підсумував Олег Хоменко.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus