Сівалка Tempo L від Väderstad вдвічі продуктивніша за аналогічні агрегати іншого виробника

11 квітня 2024 57 0
Сівалка точного висіву Tempo L 16
VäderstadСівалка точного висіву Tempo L 16

Сівалки точного висіву Tempo L 16 від компанії Väderstad є бестселерами світового та українського ринку, рекорди із висіву соняшнику та кукурудзи яких не побито й донині. Продуктивність однієї Tempo L можна порівняти з продуктивністю двох аналогічних сівалок іншого виробника.

Про це Kurkul.com повідомили у пресслужбі Väderstad.

Так, у 2017 р. сівалка Tempo L16 встановила світовий рекорд із високоякісного висіву соняшнику (протягом 24 годин безперервної роботи було засіяно 479,73 га) та кукурудзи (за 24 години було засіяно 502,05 га). В обох випадках середня робоча швидкість становила понад 20 км/год.

Як пояснили у Väderstad, все це стало можливим завдяки системі дозування насіння Gilstring SeedMeter, яка забезпечує точність висіву на найвищих швидкостях сівби.

«Секрет успіху криється в тому, що Tempo повністю контролює процеси переміщення насіння — від дозування до закладення в ґрунт. Завдяки цьому ні вібрації, ні складний рельєф, ні людський фактор— буквально ніщо, — не впливають на точність розміщення насіння», — йдеться у повідомленні.

Читати за темою: Väderstad пропонує аграріям передпосівні культиватори лінійки NZ

У 2023 р. найбільші сівалки точного висіву з родини Tempo (напівпричіпні машини Tempo L 8-24, до якої входить модель L 16), отримали можливість безпосереднього встановлення на заводі системи внесення рідких мінеральних добрив.

«Ця система повністю інтегрована для високошвидкісної точної сівби, якою відомі сівалки Väderstad Tempo, — машина може вносити стандартні дози рідких добрив від 30 до 200 л/га без потреби заміни форсунок за ширини міжряддя 700 мм і швидкості руху 15 км/год», — зазначив виробник.

Місткість пластикового бака для добрив становить 2 тис. л, що забезпечує значний запас безперервної роботи під час посівної кампанії. До речі, на відміну від роботи із сухими добривами, нова система передбачає можливість внесення добрив або безпосередньо в рядок за допомогою висівної секції, або ж біля рядка за допомогою окремих сошників для внесення добрив.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus