На Одещині лохину вирощуватимуть в теплицях

15 квітня 2024 77 0
На Одещині лохину вирощуватимуть в теплицях
Конгрес місцевих та регіональних влад

У селищі Біляївка на Одещині за європейськими стандартами будують великий тепличний комплекс, призначений для вирощування ягід. Про це йдеться у повідомленні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.  

Як зазначається, перший врожай лохини планують зібрати вже влітку 2024 року. Пізніше у теплицях також висадять малину.

Ініціатор проєкту фермер Сергій Українець, який разом з Біляївською міською радою зумів втілити задум у життя.

Завдяки тепличному комплексу будуть створені нові робочі місця. Також його відкриття стане поштовхом для розвитку агропромислового кластера в Одеській області.

Комплекс будують за державні кошти, які підприємець отримав в рамках грантової програми.

Головна мета комплексу — не лише вирощування ягід для реалізації у супермаркетах, але й створення інфраструктури для післязбиральної обробки продукції. Це означає, що завдяки холодильним та спеціальним установкам ягоди зможуть зберігатися тривалий час без втрати свіжості та смаку. Такий підхід дозволить забезпечити постійний доступ до ягід у будь-яку пору року та задовольнити попит споживачів.

За словами Сергія Українця, такі проєкти — це перевірений європейський досвід. Він дає можливість вирощувати і збирати ягоди за регламентом, не залежати від погодних умов, отримувати гарний врожай і якісну сортову ягоду, на відміну від відкритого ґрунту.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus