Паспорт одного із членів редакції Kurkul.com

«Назву сина Вієнаком» або найкращі аграрні імена країни

Служба новин 1 квітня 2017 584 0

Після революції 1917 року та приходу до влади більшовиків, великої популярності набули імена, які мали відповідати духу епохи будівництва комунізму в окремо взятій державі та не були прив’язаними до церковного календаря і святців.

Зазвичай вони складалися із часток імен визначних діячів «червого руху» (Владлен, Дамір, Кім) або асоціювалися з досягненнями промисловості та виробництва чи якимись визначними подіями (Вольфрам, Дрезіна, Олімпіада).

Але хто б міг подумати, що через 100 років після революції, мода на подібні імена повернеться?! І пов’язана вона буде із небувалим розвитком сільського господарства України, яке несподівано в останні роки стало «локомотивом» економіки. Українські сільгоспвиробники розпочали масово називати своїх дітей на честь різних складових улюбленої справи. Тож команда Kurkul.com спробувала зробити підбірку найцікавіших аграрних імен сучасної України та запропонувати вам найкращі з них!

Звичайно, ми би рекомендували назвати дітей на честь нашого ресурсу, і тоді їх чекатиме заможне та веселе життя. Хлопчику можна дати ім’я Куркуль, а дівчинці — Куркуліна.

Фанати сайту Traktorist.ua можуть обрати вже перевірені часом радянські імена: для дівчинки — Тракторина, а для хлопця — Комбайн. Також за аналогією з радянським іменем Джонрід (на честь відомого американського соціаліста) сина можна назвати Джондір. Ще одне гарне хлопчаче ім’я — Борів («борозна рівна»). А для дівчинки крутим і стильним може стати ім’я Гідравліка.

Непогане ім’я для хлопчика Латіпипр, що походить від фрази «Latifundist.com пише правду». Таке ім’я надасть дитині атрибути елітарності.

Для агрономів також є де розвернутися. Можна обрати як просте ім’я — Пестицид або Посівна, так і комбіновані — Разапол («раундап захищає поля»).

Кожен елеваторщик просто зобов’язаний назвати хоча б одну дочку Норією, а сина — Шнеком. Та й ім’я Елеватор також звучить гордо!

Якщо ви починаєте ранок із новин Agropolit.com, то наступна підбірка саме для вас. Мужнім і масштабним є ім’я Мінагропрод. Дівчинку можна назвати на честь аграрного міністра Кутовіною. Ще варіанти жіночого імені — Дотація та Агрополітарія. Також є гарні комбіновані імена, вигадані на честь представників агрополітичної еліти — Басків (Бакуменко, Скоцик, Івченко), Кутромава («Кутовий, Трофімцева, Мартинюк врятують аграрку»), Ляприпідракор («Ляшко привів під раду корів»), Вієнак («Віталій Євстафійович на коні»). На честь Департаменту агропромислового розвитку дитину можна назвати Дапроз, а на честь мораторію на продаж земель — Земорій.

Є і універсальні імена, не прив’язані до жодної тематики. Жіночі варіанти — Озимина (з наголосом на третій склад), Цукрина, Зернолія, Органіна, Батата. Для хлопчика підійде ім’я Зернослав, а ще є традиційне українське — Жито та радянське — Кукуцаполь («кукурудза — цариця полів»).

Сподіваємося, ми допомогли нашим читачам у питанні вибору гідних імен для нащадків, тож залишається лише привітати вас з 1 квітня та побажати зберігати почуття гумору навіть у найскладніших життєвих ситуаціях!

Андрій Губін, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus