ТОП-5 причин, чому фермери відвідали виставку ІнтерАгро 2015

ТОП-5 причин, чому фермери відвідали виставку ІнтерАгро 2015

Служба новин 30 жовтня 2015 223 0

Ось і пролетіли три незабутні дні виставки «ІнтерАгро 2015». Разом з виставкою 27-29 жовтня у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» агромедіахолдинг LatifundistMedia вперше презентував свої видання, одним з яких є Kurkul.com.

Для команди сайту ця подія запам’ятається дуже яскраво. Саме під час цього заходу ми «відчули» своїх читачів, поспілкувались зі справжніми куркулями і отримали натхнення для подальшої плідної роботи. Ми послухали і занотували думки та відгуки відвідувачів нашого стенду про виставку, про те, як вона виглядає порівняно з іншими аграрними заходами, а також, чим взагалі цікава ця подія для працівників сільського господарства.

Тож, спеціально, для тих, хто сумнівається, відвідувати йому такого роду виставки чи ні, ми зібрали ТОП-5 причин, навіщо аграрії приїхали на виставку «ІнтерАгро 2015».

Причина №1. Оновлення технічного парку

Сергій Мірошник (фермер, обробляє 460 га землі) приїхав на виставку разом з агрономом свого господарства. Вони хочуть оновити технічний парк. Тому шукають на «ІнтерАгро 2015» посівні і передпосівні агрегати. За словами фермера, на виставці можна одразу порівняти ціни і технічні характеристики кожної машини.

«Хочется подивитись на нові технології. Цьогорічна виставка, на мій погляд, на тому ж рівні, що і у минулому році. Помітно, що цьогоріч з`явилось більше нових розробок, техніки, сучасних технологій, а якщо вони з’являються треба бути в курсі», — говорить Сергій Мірошник.

Друзі з ПП «Імпак»

Директор фермерського господарства «Щурівське» Іван Коротко приїхав на виставку разом з дружиною, яка працює у господарстві агрономом. Підприємство займається вирощуванням зернових, маку та кавунів. Пан Іван має на меті придбати новий комбайн.

«Раніше ми орендували комбайни, але зараз ціни зросли і орнеда обходиться досить дорого. Плануємо новий урожай збирати вже власним комбайном», — ділиться планами фермер.

Також додає, що у цьому році підприємство вже придбало новий культиватор.

Віктор Рожовський має свою невеличку органічну ферму (земельний банк — 100 га). Він вирощує пшеницю, овес і соняшник. Він приїхав на виставку, щоб придбати техніку для переробки зерна.

Читати по темі: ІнтерАгро 2015: Як Kurkul.com провів перший день на виставці

«Асортимент виставки мене повністю задовольнив. Я є частим гостем різноманітних виставок і конференцій, а «ІнтерАгро» славиться більше як виставка техніки для сільського господарсвта, однак на мою думку тут не вистачає товарів для тваринників», — говорить фермер.

Агроном ФОП Мірошник

А от садівник з Закарпаття Михайло Ляхович (вирощує яблука на 60 га) виставкою не задоволений. Говорить, що шукав техніку для збору яблук, але для садівництва техніки взагалі не знайшов ні імпортної, ні вітчизняної. Та аграрій рук не опускає, говорить, що знає, як таку машину зробити, і тепер має на думці звернутися до українських виробників сільськогосптехніки, щоб вони його ідею впровадили в життя.

Причина №2. Оновлення посівного матеріалу

Окрім різноманітної техніки, на «ІнтерАгро 2015» можна знайти багато насіння та посівного матеріалу. Ми зустріли багато фермерів, які мають власний сад і приїхали до Києва саме для того, щоб знайти нові сорти плодових дерев, зокрема іноземної селекції.

Дружина Івана Коротка Олена, на відміну від чоловіка, шукає на виставці насіння овочів: цибулі, перцю, помідорів.

«У цьому році ми почали експериментувати з овочами та баштанними. Першими посадили кавуни, зараз плануємо підібрати овочеві культури для вирощування у господарстві», — розповідає Олена Коротко.

Причина №3. Виховання майбутніх аграріїв

Велику кількість гостей виставки складали студенти українських аграрних ВНЗ. Разом з викладачами вони їздять на подібні виставки, щоб «бути у тонусі» і розуміти чим живе сучасне аграрне виробництво України та світу.Виявилося, що відвідування таких виставок студентами скоріше правило, аніж виключення.

Дивитись по темі: Брилі Kurkul.com об'єднують аграріїв на ІнтерАгро 2015

«Для нас дуже важливі такі виставки. Тут ми можемо показати студентам новітні технології, тенденції ринку, тобто все те, чим живе сучасний аграрний бізнес», — розповідає доцент кафедри рослинництва Уманського Національного аграрного університету Василь Новак.

Василь Новак, доцент кафедри рослинництва Уманського Національного аграрного університету

Ми поцікавилися у одного зі студентів останніх курсів, чи має він вже плани на майбутнє працевлаштування і з якими проблемами зараз зіштовхується студент українського аграрного ВНЗ.

Хлопець сказав, що ще не знає, де працюватиме і боїться думати, що лишиться без роботи. По-перше, університет не видає направлень, як це було раніше, по-друге, сільгосптехніку більшість студентів бачать лише на подібних виставках.

Причина №4. Новітні технології та розробки

Багато фермерів, відвідуючи виставку, мають на меті знайти на ній ще й нові технології вирощування, більше дізнатися про альтернативні види палива та енергії, розробки нового обладнання для переробки, дізнатися про нові методи органічного і точного землеробства, новинки програмного забезпечення та багато чого іншого.

Причина №5. Познайомитися з командою LatifundistMedia

Нам би хотілося вірити, що дехто з аграріїв завітав на виставку ще й через те, що їх запросили ми :)

Креативна команда LatifundistMedia розробляла дизайн свого стенду так, щоб цікаво було і великим, і малим. Тут кожен міг зіграти у гру «О, Латифундист» та перевірити свій аграрний IQ, проїхатися на іграшковому тракторі повз перешкоди і постріляти м’ячами в імпровізований силос. І за це, звісно, отримати призи. І ми дуже раді, що наші читачі охоче брали участь у розважальній програмі.

Команда LatifundistMedia

Сподіваємося, кожен, хто став учасником виставки, хто завітав до нас на стенд і, хто до нього так і не дійшов, узяв для себе найкорисніше!

Kurkul.com дякує усім відвідувачам стенду! Нам було дуже приємно зустріти своїх друзів, познайомитися з вами, наші читачі, почути ваші думки!

Ми з вами не прощаємося, ми говоримо: «До нових зустрічей!»

Виконано за допомогою Disqus
Матеріали за темою