Новинки від Manitou: що дозволить ефективно управляти енергоресурсами всередині самої машини?

Новинки від Manitou: ефективне управління енергоресурсами

АгроЕкспедиція Agritechnica 2015 18 листопада 2015 242 0

Під час сільськогосподарської виставки Agritechnica 2015, що відбулася у Ганновері (Німеччина), команда АгроЕкспедиторів відвідала безліч стендів. Кожен з них відрізнявся ідеєю, креативним оформленням та кількістю представлених експонатів. Однак були стенди, повз які пройти просто неможливо. Саме таким для нас став стенд компанії Manitou, продукцію якої з 2004 року в Україні успішно реалізує Агробудівельний альянс «АСТРА». Тут було представлено дві новинки техніки та інновації, які невдовзі запропонують сільгоспвиробникам, зокрема й українським.

«Ми з великою увагою ставимося до потреб фермерів, для яких наша техніка — повсякденне знаряддя праці. Зважаючи на це, ми працювали над поліпшенням ергономіки і підвищенням рентабельності за рахунок нових функцій. Ми розробили інноваційну концепцію, представлену на виставці в тестовому режимі, що дозволить максимально ефективно управляти енергоресурсами всередині самої машини», — говорить генеральний директор Manitou Group Мішель Дені.

Стенд компанії Manitou

Новинка №1: Навантажувач Manitou MLT 732

За словами представників компанії, цей простий, надійний, економічно привабливий навантажувач стане ідеальним помічником для господарств, які вирощують зернові, та для невеликих тваринницьких ферм. Manitou MLT 732 розрахований на експлуатацію з інтенсивністю близько 500-800 год/рік.

Шасі та стріла навантажувача надають йому міцність та стійкість, необхідну для застосування в сільськогосподарських цілях. Головка стріли забезпечує оптимальний кут перекидання ковша.

Manitou MLT 732 оснащений двигуном Deutz потужністю 101 кінська сила, який відповідає стандарту Stage IIIB. Цей агрегат поєднано з трансмісією з гідротрансформатором, 4-ступінчатою механічною КПП і гідронасосом, що забезпечує витрати 104 л/хв.

Навантажувач комплектується різним навісним обладнанням: ковшами, захватами для тюків тощо. Його універсальність дозволяє виконувати легкі вантажні роботи в різних областях застосування.

Manitou MVT 730

Новинка №2: Колісні навантажувачі GEHL 650/750 и MUSTANG 608/708

Колісні навантажувачі GEHL 650/750 і MUSTANG 608/708 призначені для складних експлуатаційних умов. Усі чотири моделі обладнані двигунами, що відповідають стандарту Stage 3B. Зокрема, навантажувачі 600-ї серії оснащені мотором Yanmar (46 кВт), а 700-ї — двигуном Deutz (55 кВт).

Вони доповнюють існуючий модельний ряд навантажувачів Gehl і Mustang та розширюють лінійку в категорії потужності 60-80 к. с. Такі машини важать 4-5 т і є найбільшими колісними навантажувачами марки. Серед їх стандартних функцій, спрямованих на забезпечення належного рівня комфорту, варто назвати цифровий приладовий дисплей, систему Power-A-Tach™ і ручний газ. Представлені навантажувачі з`являться у продажу в 2016 році.

«Техніка була розроблена для експлуатації у складних умовах. Система сталевих гідравлічних трубопроводів, реверсивний вентилятор, а також посилені захисні щитки — це лише кілька прикладів функціональних особливостей, завдяки яким ці навантажувачі ідеально підходять для застосування в сільському господарстві. Завдяки універсальності, діапазону ширини від 1,6 до 2,0 м і таким опціям, як високопродуктивна допоміжна гідравліка й світлодіодне робоче освітлення, вони також можуть використовуватися в комерційних і промислових цілях», — говорить менеджер з продукції компанії Manitou Group Фредерік Крул.

Новітні розробки і технології: концепція гібридизації гідравліки Eco-Booster

Гібридизація — це один з напрямків розвитку, над яким уже декілька років працює департамент досліджень і розробок компанії Manitou. Система Stop&Go побачила світ у 2013 році. Польові дослідження показали, що навантажувач чимало часу працює в режимі холостого ходу, звідки і виникла доцільність системи, яка могла б відключати двигун під час простоїв з метою економії енергоресурсів.

Один із нових навантажувачів

У той же час було розроблено програму REDUCE. Вона націлена на зменшення викидів у навколишнє середовище. Програма має інтелектуальну систему управління двигуном і трансмісією, що підтримує всі ці функції. Ця система автоматично регулює передавальне число і число обертів двигуна, забезпечуючи оптимальну витрату палива. Протокол REDUCE також дозволяє виміряти паливну економію, яка може сягати 25% залежно від галузі застосування.

Крім машин, на стенді були представлені інновації, які впроваджувала компанія у свої моделі протягом року. Відвідувачі могли протестувати навантажувач Manitou MLT 840 137 через 3D-анімацію (віртуальну реальність). Також можна було випробувати нову систему рульового управління машиною під назвою Comfort Steering System.

Виконано за допомогою Disqus
Матеріали за темою