ТОВ «Кищенці»

Земельний банк

16 000 ГА

Адреса

с. Кищенці, Уманський район, Черкаська область, вул. Генерала Андрія Дрофи буд. 2

Опис господарства

Підприємство засноване у 2001 р. і належить нідерландському бізнесмену Корнелісу Хузінхі. Спеціалізується на вирощуванні зернових і технічних культур. У господарстві працює 250 осіб. Починали з 800 га, а зараз земельний банк налічує понад 15 тис. га. 

Профіль Youcontrol

Напрями діяльності:

Рослинництво: 

  • Із зернових вирощують озимі ячмінь (1 тис. га) та пшеницю (2 тис. га), кукурудзу. Ще приблизно 1,4-1,5 га відводять під цукровий буряк, який тут вирощують з початку заснування підприємства (починали з 300 га). З олійних — ріпак, сою (замінили нею квасолю, бо важко давалося вирощування цієї культури), соняшник. Також є посіви люцерни. 
  • Вирощують морку та цибулю під які відводять приблизно 400 га. За останні 4-5 років напрацювали технологію вирощування, розжилися овочесховищем та холодильниками.

Тваринництво:

  • Ферма налічує 2,2 тис. голів дійного стада породи голштин і ще майже таку кількість молодняка. Разом приблизно 4,7 тис. голів. Зараз свиноферма налічує 600 голів свиноматок.

Техніка:

  • Підприємство використовує трактори і комбайни виробництва компанії John Deere, а також кормозмішувачі Sitrex.
  • Навіть в умовах війни підприємство продовжує інвестувати у свій розвиток. У березні цього року воно першим в Україні придбало системний трактор NEXAT. Це універсальна машина, яка може виконувати всі польові роботи — від посіву до внесення ЗЗР і збирання врожаю. Ми саме застали його за збирання врожаю соняшнику. До цього його випробували на збиранні ранніх зернових та сої.

Читайте по темі: Кейс Хузінха: Завдяки молочній фермі ми диверсифіковані. Корови їдять дешеве зерно, а ми продаємо дороге молоко. Репортаж з Кищенців

Своїм колегам Кейс Хузінга рекомендує не зациклюватися виключно на збільшенні земельного банку, а вкладатися у довгострокові проєкти, які приносять додану вартість — як-то виробництво овочів, молока, м’яса.

Виконано за допомогою Disqus