СОК «Файна поляна»

Земельний банк

4 ГА

Адреса

с. Городище, Тернопільський район, Тернопільська область,

Напрямки діяльності

Продукція

Опис господарства

СОК «Файна поляна» — засновано у 2015 році місцевими ягідними домогосподарствами з метою допомоги його учасникам у вирощуванні малини.

Діяльність:

  • У 2018 році у зв'язку зі зниженням ціни на малину розпочато будівництво першого в Україні КООПЕРАТИВНОГО цеху із заморозки пропускною здатністю 5 тонн/добу (шокова заморозка t-36С°) та 60 тонн одночасного зберігання. З цього періоду кооператив щороку інвестує у розбудову цеху, який уже можна назвати заводом.
  • У 2019 році на загальних зборах новим головою СОК обрано Тараса АНДРІЙЧУКА. Основна увага приділяється розширенню виробничих потужностей та покращенню сервісу для учасників кооперативу.
  • Станом на 2022 рік власне виробниче приміщення становить близько 900 кв.метрів, є дві камери шокової заморозки із пропускною здатністю 20 тонн/добу та холодильники на 350 тонн одночасного зберігання.

Учасники:

У 2022 році ядро кооперативу становили 10 його учасників – 2 з яких є Фермерськими господарствами. Усі вони ведуть свою діяльність на території 7 ОТГ і, окрім того, що вирощують самі, також допомагають із реалізацією ягід для місцевих навколишніх домогосподарств. Загальна їх чисельність становить близько 200 сімей.

Продукція:

Основна культура, яка вирощується учасниками кооперативу – це малина. Впродовж останніх двох років з метою диверсифікації висаджено також суницю садову, обліпиху румунської селекції та культивовану бузину. Окрім цього кооператив має досвід роботи із замороженою смородиною, порічкою, ожиною, вишньою, калиною та іншими дикорослими ягодами.

Уся заморожена продукція кооперативу є експортно орієнтована і реалізується на внутрішньому та європейському ринку через трейдерів.

СОК «Файна поляна» веде тісну співпрацю із ГО «Тернопільська аграрна дорадча служба», яка здійснює бухгалтерський та юридичний супровід кооперативної діяльності.

Профіль Facebook

Профіль YouControl

Виконано за допомогою Disqus