ПП «Сігма»

Земельний банк

150 ГА

Адреса

с. Степове, Дніпровський район, Дніпропетровська область, вул. 30 Років Перемоги 23

Напрямки діяльності

Продукція

Опис господарства

Історія компанії почалася 2001-го року, коли орендували один із корпусів колишнього радгоспу «Степове» та наповнили його першими 113 свиноматками. Проте вже 2009-го «Сігму» нагородили почесним орденом Святого Миколая за стрімке зростання обсягів виробництва.

Основні філії господарства розташовані в селах Степове Дніпропетровського району — маточник (1800 свиноматок, 80 опоросів на тиждень) і комплекс дорощування; у Піщанці Новомосковського району — відгодівельний комплекс потужністю 11 тисяч голів; а також у Жданівці Магдалинівського району — виробництво замкнутого циклу (200 свиноматок маточного поголів’я). Не так давно компанія придбала виробничий майданчик у селі Васильківка (Васильківський район, Дніпропетровська область). Нині там працює сектор відгодівлі — в травні 2013-го з Німеччини завезли 4700 поросят вагою 20–25 кг. 

Компанія переважно працює з породами Велика Біла та Ландрас. Раніше віддавали перевагу генетиці «Франс-Гібрид», проте «змінили курс» і останні 360 свиноматок та 16 кнурів (ірландської й німецької селекції) закупили в Hermitage Genetics. Завдяки такому «вливанню» прагнуть покращити ефективність виробництва: зараз свиноматки в середньому дають 11,5 поросяти на опорос (27–27,5 на свиноматку на рік), а від нових тварин очікують 12–12,5 поросяти на опорос (28–28,5 на свиноматку на рік).

ПП «Сігма» має власний комбікормовий завод (обладнання французької компанії Toy) потужністю 4,5–5 т/год., сучасний гноєпереробний комплекс (сепарація на фракції, застосування каліфорнійського черв’яка для виробництва біогумусу), крематорій. 3–4% виробленої свинини реалізує через власні магазини «М’ясна крамниця».

Сайт підприємства.

Профіль Youcontrol.

Напрям діяльності

Тваринництво

  • Господарство має стадо свиней: маточне поголів’я складає 2850 г., загальне поголів’я — 31 149 г.

Інша діяльність

  • ПП «Сігма» має власний комбікормовий завод потужністю 4,5–5 т/год.

 

Виконано за допомогою Disqus