На Сумщині запровадять єдиний реєстр земельних ділянок

18 листопада 2017 375 0
Засіданняі антирейдерського штабу Сумської області
sm.gov.uaЗасіданняі антирейдерського штабу Сумської області

На засіданняі антирейдерського штабу, під головуванням очільника Сумської ОДА Миколи Клочка, обговорили необхідність єдиного реєстру земельних ділянок.
Від кожної РДА було отримано інформацію про відсутність офіційних заяв про спроби рейдерського захоплення врожаю чи земельних ділянок. Про це заявив т.в.о директора Департаменту агропромислового розвитку Петро ТУРЧИН, повідомляє sm.gov.ua.

«На обласну гарячу лінію за час існування антирейдерського штабу надійшло 73 дзвінки. Лише за останній тиждень ми отримали 8 дзвінків і 7 з них стосувалося конфлікту між групою аграрних підприємств у Сумському районі. Ми розглядали ці питання, але конфлікт не в компетенції нашого штабу. Розв’язання проблеми – у правовій площині», — повідомила начальник Головного територіального управління юстиції у Сумській області Ірина Свистун.

Для упередження рейдерських захопленнь, в райони виїжджають мобільні групи, які розповідають власникам землі про їх права.

«Наразі рейдерських захоплень немає. Водночас в області є ряд конфліктів між підприємствами, і мені про них відомо, але всі ці питання потрібно розбирати лише в судовому порядку», – підкреслив Микола Клочко.

Виконано за допомогою Disqus