Прибуток з однієї перепілки сягає 5 тис. грн/рік

4 грудня 2017 1201 0
Перепели
dovidkam.comПерепели

Розведення перепелів — прибуткова і швидкоокупна справа. Про це розповідає екс-рекламщик, а нині фермер Микола Ковальов з Київської області. За його словами, прибуток з одного птаха сягає 5 тис. грн/рік, пише gazeta.ua.

«Десяток птахів придбав на базарі в Києві. Заплатив 500 грн. Дуже хотів спробувати. Дружина вважала, що в мене не вийде. Знайшов старі записи тестя про корми і температуру в клітках. За перший місяць зібрав 200 яєць. Купив інкубатор — отримав своїх курчат», — каже фермер.

Аграрій їздив на семінари в Польщу, де перепільництво — розвинений напрям сільського господарства. Звідти фермер привіз м'ясну породу перепілок. Дорослий птах виростає до 800 г.

«За рік розширив ферму до 2 тис. голів. Найважче було налагодити збут. Спершу пробував продавати яйця місцевим магазинам. Але скрізь вимагали реєстрацію, сертифікати якості та санітарні обстеження. На паперову тяганину витратив кілька місяців», — зазначає Микола Ковальов.

Тепер розведення перепілок стало сімейним бізнесом для Миколи Ковальова, його дружини та тещі.

«Удома порахували, що з готових страв виторг більший, ніж із сирого м'яса. Дружина покинула роботу. Відкрили свій міні-цех. Запікаємо перепілок, робимо з птиці м'ясні пироги, салати на замовлення. Одна з найпопулярніших страв — обсмажені у фритюрі перепелині яйця. Постачаємо їх у місцеві кулінарії. Також продаємо сирі яйця, заморожені тушки», — розповів пан Микола.

Наразі, у фермерів є постійні клієнти, які замовляють свіже м'ясо або вже готові страви з перепілок. Також вони пропонують безкоштовну доставку по Києву.

«Найбільший попит перед новорічними святами. Людям хочеться екзотики. Записуються в чергу, щоб отримати свіже м'ясо. У цей період піднімаємо ціну на 30–40 %», — каже фермер.

За його словами, перепелина ферма окупиться дуже швидко.

«Ферма окупиться за півроку. Вкладати гроші можна поступово. Але починати треба хоча б із сотні перепілок, тоді справа швидше розвиватиметься», — зазначає він.

Також додатковий дохід приносить інформація з розведення перепілок, яку фермер продає на дисках. Це приносить додатково до 3 тис. грн/місяць.

Виконано за допомогою Disqus