Німецьке підприємство розширить площі під хмелем на Житомирщині

5 грудня 2017 750 0
Хміль
pixabay.comХміль

Підприємство з німецькими інвестиціями «Хопштайнер Україна», яке займається вирощуванням та переробкою хмелю і має потужності у Чуднівському районі, планує збільшити обсяги виробництва на 32 га. Про це повідомила прес-служба Житомирської ОДА.

«Радий, маємо інвесторів, яким не просто цікава Житомирщина як родюча земля. А які мають повний цикл виробництва на території нашої області — починаючи від вирощування хмелю, збору, обробки і завершуючи переробкою в гранули. Зважаючи на те, що компанія постачає хміль до великих корпорацій та приватних пивоварень, сподіваюся, що і одні з кращих сортів німецького пива мають витоки з Житомирської області. Ми зацікавлені в таких інвесторах і збільшенні обсягів виробництва хмелю на Житомирщині», — наголосив голова ОДА Ігор Гундич.

За словами власника компанії Яхима Гейде, підприємство вже понад 10 років працює в українському бізнесі та розуміє довгострокові цикли розвитку. Сьогодні світові ринки дозволяють розвивати бізнес з виробництва і переробки хмелю.

У селі Карпівці Чуднівського району компанія має 81 га робочих хмільників. Хміль тут не тільки вирощують, але перероблюють і формують у спеціальні гранули.

 

Виконано за допомогою Disqus