В Україні припинила роботу єдина лінія переробки хмелю

28 листопада 2018 377 0
В Україні припинила роботу єдина лінія переробки хмелю
pixabay.com

Українські виробники хмелю зіштовхнулися з проблемою його переробки врожаю 2018 р. через поломку єдиного в країні гранулятора, який належить компанії «Хопштайнер Україна». Про це повідомляє proagro.com.ua.

Тепер у виробників хмелю два шляхи виходу: чекати завершення ремонту, чи відправляти свій хміль на переробку в сусідні європейські країни. У випадку реалізації другого сценарію вартість хмелю може піднятись, через що пивовари понесуть додаткові витрати.

За словами учасників ринку, гранулятор зламався  ще декілька місяців тому, напередодні отримання нового врожаю українського хмелю. Вони зазначають, що хміль може зберігатися в холодильнику в негранульованому вигляді без втрати якості до 9 місяців.

Факт аварії підтвердили також в дирекції підприємства. За інформацією компанії, поломка серйозна і поки не відомо скільки займе часу відновлення виробничої лінії.

Довідково: «Хопштайнер Україна» — це найбільша в Україні компанія з вирощування і переробки хмелю: вирощує і виробляє 80% загальної кількості хмелю в країні.

Виконано за допомогою Disqus