Китай припиняє виробництво азотних добрив через брак газу

31 грудня 2017 208 0
Карбамід
Kurkul.comКарбамід

На початку грудня всі виробники хімічних добрив, що споживають природний газ у деяких північних провінціях Китаю припинили виробництво, щоб забезпечити постачання природного газу для опалення. Про це повідомляє Сnchemicals.com.

Наразі в Китаї виник серйозний дефіцит природного газу, спричинений обмеженням використання кам'яного вугілля, як нагрівача. Натомість для опалення почали споживати більше природного газу. Це має допомогти Китаю досягти поставлених цілей у скороченні шкідливих викидів. Але таке рішення має також серйозні наслідки для хімічної промисловості, зокрема виробництва азотних добрив, яке використовує газ в технологічному процесі.

Особливо гострий дефіцит газу спостерігається в Північному Китаї — найбільшому вугільному регіоні країни. Нестача енергоносіїв спричиняє також значний ріст цін на газ. Через це більшість виробників синтетичного аміаку скорочують або припиняють виробництво. Зокрема про повну зупинку виробничих ліній заявляють компанії Yunnan Yuntianhua та Hubei Yihua.

Відмічається також стрімке здорожчанння аміаку та продуктів з нього: карбаміду, моноамоній фосфату та диамоній фосфату. За прогнозами ринкових аналітиків такі тенденції збережуться до кінця лютого — березня та, навіть, можуть бути посилені, адже ще немає найбіьш значного зниження температури та пікового споживання газу на опалення.

Виконано за допомогою Disqus