Брат Ілона Маска витратить $25 млн на шкільну програму для фермерів майбутнього

22 січня 2018 338 0
Кімбал Маск, власник некомерційної організації Big Green
businessinsider.comКімбал Маск, власник некомерційної організації Big Green

Нова некомерційна організація Big Green, що належить Кімбалу Маску (брату Ілона Маска) побудує в сотнях шкіл по всій Америці навчальні міні-ферми. Мета проекту — виростити нове покоління фермерів, а також змістити увагу дітей із фастфуду на більш корисні продукти, повідомляє Business Insider.

Організація Big Green побудує міні-ферми в 100 школах Детройту. Усього на навчання школярів базовим навичкам фермерства та підприємництва Big Green витратить $ 25 млн. До кінця 2020 р. ще по 100 таких міні-ферм з’явиться в чотирьох штатах США: у Колорадо, Кентуккі, Каліфорнії й Техасі.

Засновник Big Green Кімбал Маск ще у 2011 р. запустив програму Learning Gardens в 300 американських школах і дитячих садах. До кінця 2017 р. їхня кількість зросла до 425. За допомогою міні-ферм Маск хоче показати дітям, що таке справжня їжа і викликати в них інтерес до здорового харчування.

Для учнів старших класів шкільні городи ще і джерело заробітку. Старшокласники самостійно вирощують овочі, а потім продають їх на ринку або постачають місцевим ресторанам. Так, у Чикаго їдальня Google купує продукцію в школярів. За рік один школяр може заробити до $400 на фермі.

Крім того, компанія Кімбала Маска Square Roots уже розробляє контейнерні вертикальні ферми для вирощування овочів, які в майбутньому повинні з’явитися в більшості великих міст США. Кожен контейнер щотижня виробляє 22,6 кг листових овочів, витрачаючи лише 30 л води щодня.

Виконано за допомогою Disqus