В Україні 90 % рослин, що мають лікувати, вирощують з використанням пестицидів

28 лютого 2018 358 0
Суховершки звичайні, лікарська та медоносна рослина
fitoapteka.orgСуховершки звичайні, лікарська та медоносна рослина

В комерційних об’ємах в Україні вирощується 25-30 видів лікарських рослин. Більшість цих рослин вирощують з використанням пестицидів. Про це повідомив розповів фахівець з вирощування лікарських трав Олександр Губаньов, передає agroday.com.ua.

«90 % лікарських рослин в Україні вирощують з використанням пестицидів. Але відпрацьовуються такі мінімальні норми внесення, щоб у готовій продукції залишків ЗЗР не було. Якщо їх знаходять, цей пестицид надалі не використовується. Перевагу віддають тим, що швидко розкладаються», — пояснює Олександр Губаньов.

Бізнесом з вирощування лікарських рослин цікавиться багато фермерів. Хоча, не всі розуміють, що вирощування лікарських рослин затратне, потребує чималих капіталовкладень та знань.

За словами фахівця, для вирощування лікарських рослин знадобиться специфічна техніка, але десь на 80 % підійде й звичайна сільськогосподарська.

Він додав, що одним із елементів вирощування лікарських трав лишається ручна праця. Це стримуючий фактор для великих сільгоспвиробників, але в кінцевому результаті її використання окупається.

При пошуку ринків збуту, Олександр Губаньов радить звернути увагу на зарубіжні ринки, у тому числі і європейські. Туди сировину можна продати набагато дорожче, але вона має бути дуже якісна.

 

Виконано за допомогою Disqus