Експерт порадив, як обробляти зернові після перезимівлі

2 квітня 2018 267 0
Навесні актуальним стає питання обробки зернових культур
Kurkul.comНавесні актуальним стає питання обробки зернових культур

З початком весни актуальним стає питання обробки зернових культур після перезимівлі. Аграрний експерт Олександр Мигловець дає поради як саме потрібно захищати рослини.

«Обробку озимих зернових культур можна поділити на три складові — це обробка гербіцидами (проти бур’янів), фунгіцидами (проти хвороб рослин) та інсектицидами (препаратами проти шкідників), — сказав він.

Олександр Мигловець радить звернути увагу на такі гербіциди, як Голд Стар Екстра, Вейрон або Агент.

Не менш важливим є захист рослин від різноманітних хвороб. Олександр Мигловець рекомендує не витрачати гроші даремно й використати вітчизняний засіб.

«Для першого обприскування сходів проти хвороб, оптимально підібрати Ті Рекс, Дезарал Екстра або ж препарат Акула. Вони захищають рослини від цілого комплексу хвороб, їх дію — як сучасних високоефективних препаратів — спрямовано на профілактику від хвороб. Також вони проявляють лікувальні властивості. Крім того, всі ці препарати дозволяють не лише  забезпечити високоефективний захист зернових культур від цілого комплексу хвороб, але і суттєво заощадити кошти завдяки порівняно з іноземними препаратами», — вважає він.

Для боротьби з шкідниками-комахами Олександр Мигловець радить препарати Фас і Антиколорад Макс. Крім, власне, зернових, їх можна використовувати для захисту картоплі, капусти, буряку, яблуні та сливи (Фас), а також картоплі, капусти, томатів і бобових (Антиколорад Макс).

Для зернових культур Олександр Мигловець рекомендує регулятор росту Гулівер Хлормекват-хлорид. Завдяки наявності в складі цього препарату специфічної діючої речовини, відбувається збільшення та потовщення стінки стебла, скорочення довжини між вузлами, що значно підвищує стійкість до вилягання та сприяє покращенню фітосанітарного стану посівів.

Для збільшення урожайності аграрний експерт радить підживлювати озимі мікродобривом Авангард Р Зернові.

Виконано за допомогою Disqus