До 8 березня в Україні виростили 17 мільйонів цибулинних рослин

9 березня 2018 224 0
Тюльпанове поле
LiveJournal.comТюльпанове поле

Традиційно перед Міжнародним жіночим днем кількість покупців квітів, зокрема тюльпанів, збільшується. Найбільшим попитом користуються цибулинні квіти, зокрема — тюльпани. Цьогоріч українські виробники виростили до 8 березня 17 млн цибулинних рослин, пише газета «Експрес».

За словами Ірини Слободянюк, президентки Союзу українських квітникарів, зрізані квіти українські продавці переважно купують на нідерландських квіткових біржах. Посадковий матеріал (цибулини) в основному замовляються теж у Нідерландах, а також у німецьких і французьких компаніях. Кожна така фірма — селекційна, тобто продукує власні сорти. Сьогодні в світі виробники пропонують майже 700 сортів тюльпанів, приблизно 250 з них продаються в Україні.

«Для того, щоб весняні квіти розцвіли до свята, торік в Україну було ввезено приблизно 17 мільйонів цибулинних рослин. З них тюльпанів — майже 12 мільйонів. Решта — гіацинти, нарциси, крокуси», — розповіла Ірина Слободянюк.

На другому місці за популярністю після цибулинних рослин залишаються троянди. Торік Україна придбала за кордоном квітів майже на 7 мільйонів доларів.

Виконано за допомогою Disqus