Інвестори не хочуть приватизовувати Аграрний Фонд

17 березня 2018 844 0
Інвестори не хочуть приватизовувати Аграрний Фонд
agrofond.gov.ua

Мінагрополітики проінформувало Спеціальну контрольну комісію з питань приватизації про відсутність інтересу інвесторів до ПАТ «Аграрний фонд». Про це йдеться в матеріалах Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації, які є в розпорядженні журналіста AgroPolit.com.

Нагадаємо, раніше голова правління ПАТ «Аграрний фонд» Андрій Радченко говорив про те саме в інтерв’ю одному з видань.

«Продавати в Аграрному фонді буквально нічого. Ми не маємо ніяких активів, переробляємо борошно і фасуємо крупи на аутсорсінгу, зерно зберігаємо на чужих елеваторах. Основний актив — це ліквідність, запаси зерна, на таке інвестор не прийде», — зазначив тоді він.

Мінагрополітики повідомило у поданих на Комісію документах, що ПАТ «Аграрний фонд», який Фонд держмайна вніс до списку пріоритетних компаній до приватизації на 2018 р., провів переговори з інвесторами, які могли б потенційно зацікавитися в його приватизації. Ніхто з інвесторів до придбання компанії інтересу не виявив.

«Щодо приватизації ПАТ «Аграрний фонд», Мінагрополітики інформує, що товариством були проведені переговори з потенційними інвесторами, у ході яких стало відомо, що через відсутність активів, виробничих потужностей і складських приміщень, товариство не викликає інвестиційного інтересу», — сказано в проекті рішення комісії.

У документі йдеться про те, що згідно з висновками Мінагропроду, приватизація Агрофонду не дозволить забезпечити мету приватизації держмайна, встановлену Законом «Про приватизацію держмайна» та забезпечити виконання його основних принципів: «Товариство не має власного виробництва, а основні активи — це кошти на рахунках, дебіторська заборгованість і запаси зерна на інших елеваторах, тому така приватизація пропонує майбутньому інвестору по факту купити кошти за кошти».

У матеріалах ФДМУ вказується, що головний напрям діяльності Агрофонду — торгівля зерном і продуктами його переробки на внутрішньому і зовнішньому ринках. Ринок збуту: борошномельні та хлібопекарські підприємства. Компанія орендує офісні приміщення для розміщення регіональних відділень по Україні, також співробітників головного офісу в Києві. Число працівників — 202. До приватизації пропонуються 100% акцій компанії. Чистий прибуток Агрофонду зменшився з 666,4 тис. грн у 2014 р. до 48,7 тис. грн в 2016 р.

Аграрний фонд створювався як ціновий регулятор на ринку зерна. Планувалося, що він буде гасити цінові стрибки на зерно і борошно з допомогою товарних інтервенцій.

Виконано за допомогою Disqus