Уряд легалізував роботу невеликих виноробних підприємств

21 березня 2018 420 0
Уряд легалізував роботу невеликих виноробних підприємств
pixabay.comУряд легалізував роботу невеликих виноробних підприємств

Верховна Рада спростила процедуру отримання ліцензії на виробництво алкогольних напоїв для невеликих виробників виноробної продукції. За прийняття в цілому законопроекту № 6693 проголосували 247 депутатів при мінімально необхідних 226. Про це повідомляє lb.ua.

Документом передбачається, що невеликі виробники виноробної продукції не підлягають обов’язковій атестації на відповідність вимогам щодо забезпечення життя та здоров’я людей, охорони навколишнього природного середовища, повного технологічного циклу виробництва, а також відповідність санітарним, пожежним, екологічним нормам і правилам.

Для отримання ліцензії невеликим виробникам достатньо надати зареєстровану декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства й договір з акредитованою лабораторією.

Також у проекті прописано, що нові марки виноробної продукції затверджує керівник підприємства на підставі висновку Центральної галузевої дегустаційної комісії виноробної промисловості, або дегустаційної комісії профільної наукової установи й галузевої громадської організації.

Відзначається, що необхідність проведення атестації унеможливлювала створення унікальних теруарних (місцевих) виноградних вин і легалізацію малих виробників винпродукціі в сільській місцевості.

Під невеликими виробництвами виноробної продукції маються на увазі підприємства, які здійснюють виробництво та розлив виноградних, плодово-ягідних вин і медових напоїв із виноматеріалів виключно власного виробництва, отриманих шляхом переробки плодів, ягід, винограду, меду також власного виробництва.

Водночас документом передбачається заборона на використання такими підприємствами спирту у виробництві.

Виконано за допомогою Disqus