У Києві обговорять регулювання ринку пестицидів

17 травня 2018 106 0
У Києві розглянуть питання реєстрації пестицидів
pixabay.comУ Києві розглянуть питання реєстрації пестицидів

23 травня 2018 р. відбудеться круглий стіл «Вплив неконтрольованого ринку пестицидів на екосистему України», присвячений законопроекту № 6606.

У ході проведення заходу, організованого спілкою «Українська промислова асоціація захисту рослин» планується розглянути питання регулювання ринку агрохімікатів в Україні та ЄС, доцільності оновлення законодавчої бази, ймовірних наслідків цих  змін для екосистеми нашої країни та їх впливу на здоров’я нації, а також розкриття промислового і наукового потенціалу України та запровадження інновацій на ринку ЗЗР.

Нагадаємо,  законопроект № 6606 передбачає внесення змін у правила ввезення до України пестицидів. Він скасує вимогу Закону України «Про пестициди і агрохімікати», відповідно до якої обов’язковою умовою завезення та застосування незареєстрованих в Україні пестицидів є документальне підтвердження їх державної реєстрації в країні, де вони виробляються.

Зазначається, що до участі в обговоренні запрошено представників ГО «Українська промислова асоціація захисту рослин», Міністерства екології,  ФАО, Держпродспоживслужби, ГО «Українська Бізнес Асоціація», ГО «Всеукраїнська екологічна ліга», «Українського клубу аграрного бізнесу», ГО «Фумігаційна Асоціація України», Всеукраїнської молодіжної організації «Студентська республіка», Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин  і Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва. 

Захід розпочнеться о 12:00 за адресою: вул. Шовковична, 4, Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування  та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Виконано за допомогою Disqus