Внутрішньому ринку цукру потрібна квота — думка

14 вересня 2015 47 0
 Внутрішньому ринку цукру потрібна квота — думка
Кurkul.com Внутрішньому ринку цукру потрібна квота — думка

В Україні має лишитися квотування поставок цукру на внутрішній ринок. Про це в інтерв'ю «Українським новинам» розповів колишній очільник Національної асоціації цукровиробників України «Укрцукор» Микола Ярчук.

«Має лишитися квотування поставок цукру на внутрішній ринок. Ми бачимо, що за будь-яких обставин 1,6 млн т цукру має лишитися на внутрішньому ринку – це наш рівень споживання. Тому саме така квота повинна бути встановлена для національного товаровиробника. Дехто вважає, що наше виробництво цукру дороге і нам не потрібно його виробляти, краще завозити. Але якщо ми відмовимося від виробництва власного цукру, будемо мати захмарні ціни на завезений цукор-сирець. Наші конкуренти тільки про це і мріють і наводять різні аргументи, що квоти для поставок на внутрішній ринок не потрібні, що ринок має сам відрегулювати», — експерт.

Також додає, що потрібне чітке квотування. Потрібно дати право виробникам і асоціаціям, навіть при недостатньому виробництві, можливість самим закупити необхідні обсяги і продати на внутрішній ринок. Адже молокозавод не переробить буряк на цукор.

Виконано за допомогою Disqus