З початку року на Прикарпатті підписали 16 Аграрних розписок

11 червня 2018 99 0
З початку року на Прикарпатті підписали 16 Аграрних розписок
Kurkul.com

З початку року в Івано-Фраківській області аграрії підписали 16 Аграрних розписок. Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

З початку року фермери Прикарпаття отримали додаткове фінансування на суму майже 60 млн грн. Заставою слугував майбутній врожай сої, озимого ріпаку, ярої пшениці, ягоди лохини високорослої.

«Аграрні розписки — це додатковий інструмент фінансування, який значно розширює можливості кредитування сільгоспвиробників, бо кожен може обрати той, що йому найбільше підходить. Адже чи не найбільшою проблемою для багатьох виробників є отримання кредитних ресурсів. Аграрні розписки допомагають її успішно вирішити», — зазначив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Іван Андріїшин.

Аграрні розписки використовують, в першу чергу, малі та середні агровиробника для забезпечення фінансовими ресурсами. Їх впровадженням займається Проект IFC «Аграрні розписки в Україні» спільно з обласними державними адміністраціями, Міністерством аграрної політики та продовольства України та Міністерством юстиції України. 

 

Виконано за допомогою Disqus