Вирощування лаванди радять починати з пошуку ринків збуту

2 липня 2018 355 0
Вирощування лаванди
pixabay.comВирощування лаванди

Першим завданням на шляху справи з вирощування лаванди, потрібно знайти ринок збуту. Про це повідомляє Agro-yug.com.ua.

На цій думці наголосив завідувач кафедри рослинництва і садово-паркового господарства Миколаївського національного аграрного університету Олег Коваленко.

Він розповідає, що Миколаївська область дуже підходить за кліматичними умовами для вирощування цієї культури. Отримують врожай лаванди доволі високої якості.

Читайте також: Україна має потенціал для вирощування дороговартісної лаванди

«На сьогоднішній день першим завданням щодо вирощування культур необхідно, щоб був ринок збуту. Якщо він буде, то можна вирощувати. Тому що виростити лаванду проблеми немає, а реалізувати її у вигляді квіткової рослини — це вже інша направленість. Необхідно, щоб ви визначились із тим, яку продукцію ви будете реалізовувати. Чи це буде продукція в зеленому вигляді, чи це буде продукція в підсушеному вигляді, чи це буде перероблена продукція. І на сьогоднішній день є дуже багато способів отримання ефірної олії, але її якість буде різна в залежності від цього і ціна буде різною», — ділиться він.

Зокрема, він підкреслив, що краще буде узгодити свою співпрацю з декількома покупцями лаванди. Спираючись на те, що одна й та сама продукція може одному сподобатись, а іншому — ні.

Читайте також: АгроЕкспедиція Пшениця 2018. День 1. Миколаївська область: Радсад, Корона, НІБУЛОН

«Якщо ви в минулому році скосили лаванду, реалізували її на переробку, то це не значить, що в наступному році у вас буде якість продукції та ж сама. Тому необхідно, щоб ви постійно були в пошуку, тому що постійно змінюється складова і якщо ви будете направлені на ринок збуту до одного покупця, то може статись те, що ваша продукція не підійде і ви не будете знати, що робити з нею», — пояснює Олег Коваленко.

За його словами, в залежності від погодно-кліматичних умов, від кількості мінеральних, мікродобрив, бактеріальних препаратів буде змінюватись і якість олії.

Виконано за допомогою Disqus