Аграрна партія може змінити очільника через конфлікт усередині

23 серпня 2018 421 0
Емблема Аграрної партії України
Agroparty.org.uaЕмблема Аграрної партії України

Аграрна партія Україні (АПУ) у вересні може змінити голову через конфлікт усередині політсили. Про це AgroPolit.com повідомило джерело усередині партії.

За даними джерела, наразі контроль над АПУ намагаються взяти люди, наближені до лідерки «Батьківщини» Юлії Тимошенко. Як розповіло наше джерело — це вихідці з агросектору, колишні члени Аграрної партії, які лобіюють на пост голови партії відомого в аграрних кругах кандидата-аграрія.

Трішки деталей. За даними нашого джерела, кілька місяців тому в АПУ утворився новий управлінський орган — Рада Голів обласних організацій. На одному з її засідань Віталій Скоцик виявив бажання висунути свою кандидатуру на пост Президента України. Однак члени Ради облорганізацій таке рішення не підтримали, адже у липні проводився замір рейтингів — партії та голови — і з’ясувалося, що у Скоцика він нижчий за загальнопартійний.

Логіка наша була наступна: низький рейтинг Скоцика на президентських виборах понизить загальнопартійний до того ж рівня. Не прийнявши таку позицію, Скоцик скликав політраду. Але погано пропрацював на явкою «своїх», тому у підсумку отримав меншість у цьому ж питанні. Після цього голова АПУ поїхав з печаткою у відпустку і вже 17 серпня опублікував у Одесі пост про те, що «нас щемлять, але прорвемося». За час відпустки Віталія Скоцика, Рада збиралась уже двічі і на 22 вересня призначено позачерговий з’їзд партії, на якому і можуть змінити голову», — говорить джерело усередині партії, яке було присутнім на всіх цих зібраннях.

За словами співрозмовиника, бунт в партії виник через те, що наразі фінансують партію «не аграрії» і люди далекі від проблем АПК.

«Серед них Олег Корбан, Іван Данилів, Олександр Левін та інші», — говорить джерело.

За його даними, як альтернативу Віталію Скоцику розглядають наразі кілька кандидатів:

  • Іван Чайківський (голова Тернопільської обласної організації АПУ, днями він склав із себе повноваження президента «Агропродсервіса»);
  • Олег Корбан (замголови партії, голова Київської обласної партійної організації АПУ);
  • Сергій Гайдай, в.о. заступника голови партії АПУ (призначений під тиском Ради Голів обласних організацій);
  • Сергій Іващук (колишній член президії АПУ, гендиректор «Перлина Поділля»).

«Серед усіх цих кандидатів найбільше шансів сьогодні у Сергія Гайдая, який провів свою обласну організацію АПУ на місцевих виборах у 2015 р. Його призначення лобіює людина з «Батьківщини». У решти кандидатів шанси посередні: про партійну роботу Чайківського мало що відомо, Корбан та Іващук — спірні кандидатури», — говорить джерело.

Виконано за допомогою Disqus